אירועים ותקשורת

1. השקת כתב העת קריאות ישראליות (13.3.2022)

ברכות: פרופ' מימי איזנשטדט, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה
הצגת כתב העת והאתר – העורכות: פרופ' תמר הרמן ופרופ' עדנה לומסקי־פדר

הרצאה: ארכאולוגיה של הווה

פרופ' ציבי גבע, צייר ופסל. מרצה בתוכנית MFA בבית הספר לאמנות חזותית, ניו יורק; מרצה לשעבר בחוג לאמנות יצירה באוניברסיטת חיפה ובמדרשה – פקולטה לאמנויות שבמכללה האקדמית בית ברל.

2. מאבק על מקומה של כתיבה אקדמית בעברית

גואל פינטו ("גם כן תרבות", 13.4.22) משוחח עם עורכות כתב העת – פרופ' תמר הרמן ופרופ' עדנה לומסקי־פדר – על זניחת הכתיבה בעברית במדעי הרוח והחברה בישראל ועל השאיפה של קריאות ישראליות לתקן זאת.

3. ראיון עם עורכות כתב העת במגזין "אסכולה"

כתב העת החדש קריאות ישראליות מוביל מהפכה בשפה, בנגישות ובבין־תחומיות. פרופ' תמר הרמן מהאוניברסיטה הפתוחה ופרופ' עדנה לומסקי־פדר מהאוניברסיטה העברית מספרות על המיזם החדשני, ועל העבודה המשותפת בדרך לשינוי תרבותי ביחס לפרסומים אקדמיים. לקריאת הראיון המלא מאסכולה (יוני 2022) לחצו כאן.

4. ראיון עם איהם גוטאני ב"מַכַּאן" רשת ב' (בשפה הערבית)

האזינו לראיון שנערך ב"מַכַּאן" רשת ב' (בשפה הערבית) עם איהם גוטאני על מאמרו המשותף "השפעות שינוי האקלים על הבריאות: ידע ומודעות בקרב צוותי סיעוד ורפואה בישראל". המאמר פורסם בגיליון השני של כתב העת המוקדש לחקר משבר האקלים בישראל מנקודות המבט של מדעי הרוח והחברה. לראיון לחצו כאן (החל מ-1:07:00).

5. "מוכות חום: הראשונות להיפגע ממשבר האקלים" – ראיון עם ד"ר קרני קריגל, ד"ר ענת צ'צ'יק ופרופ' אורלי בנימין ב-Ynet

ראיון שערכה אילנה קוריאל עם מחברות שותפות, ביחד עם ד"ר ניר כהן, של המאמר "פרספקטיבה מגדרית בהיערכות של רשויות מקומיות למשבר האקלים" שפורסם בגיליון השני של כתב העת (יוני 2022). לראיון לחצו כאן.

6. "הבעייתיות בשיח משבר האקלים הנוכחי" – שיחה עם ד"ר ניר ברק בתוכנית הרדיו "שלושה שיודעים" (כאן תרבות).

לשיחה שערכה שרון קנטור עם ד"ר ניר ברק, מחבר שותף של המסה "אקלימיזציה: מי אתה אקלים ומה עשית לסביבה שלי?", לחצו כאן.

7. ראיון עם פרופ' תמר הרמן ב"מה שוקרה מחר" – המגזין המדעי של גל"צ

האזינו לראיון שערך רמי שני עם פרופ' תמר הרמן, עורכת שותפה של כתב העת, על "הצורך שבמחקרי אקלים כהסבר והבנה בחיוניות של הנגשת ידע לטיפול בצרכים קיימים ומתהווים". לראיון לחצו כאן.

8. אדרבא: סדרת שיחות בגובה העיניים על משבר האקלים בישראל עם פרופ' תמר הרמן ופרופ' יורם קלמן

פרופ' תמר הרמן ופרופ' יורם קלמן משוחחים במסגרת הפודקאסט אדרבא (גל"צ והאוניברסיטה הפתוחה) עם חוקרים וחוקרות שפירסמו מאמרים בנושא משבר האקלים בישראל בגיליון השני של קריאות ישראליות. האזינו כאן עכשיו.

9. ראיון עם ד"ר גילי הרטל בהסכת "חלון גאווה" ("כאן תרבות")

לשיחה שקיים איציק יושע עם ד"ר גילי הרטל, מחברת שותפה של המאמר המאמר "צועדות אל עבר העתיד: טמפורליות קווירית ומצעדי גאווה בעיר ישראלית", לחצו כאן.

10. "ולא אחרת"

לחצו כאן כדי לקרוא את הראיון שקיימה חן ארצי סרור ("המוסף לשבת – ידיעות אחרונות") עם רויטל וינדזברג, מחברת שותפה של המאמר "נוסטלגיה בשירות ארץ ישראל הישנה והטובה בעונה השנייה של 'זהו זה' בתקופת הקרונה".

11. "המאמר האקדמי שנלחם בסטריאוטיפים"

ד"ר ארי קטורזה, חוקר מוזיקה וחברה, סיפר בתוכניתה של איריס קול (103FM) על המאמר שפרסם בגיליון מס' 4 של קריאות ישראליות ושדן בטעמים המוזיקליים של מתבגרים חילונים בבית שמש. לחצו כאן להאזנה.

12. "מחקר בדק: שלמה ארצי ושלום חנוך הם זמרים ישראליים?"

"מחקר חדש בחן את ההשפעות המוסיקאליות והתרבויות מארה"ב ובריטניה על יצירותיהם של ארצי וחנוך. התוצאות מורכבות" – לחצו כאן לראיון שערך שמעון כהן (ערוץ 7) עם ד"ר אלון שב על מאמרו המשותף, "הזמר המבצע את שיריו והאמריקניזציה של הרוק הישראלי", שפורסם בגיליון מס' 4.

13. "מי ששומעים חיפושיות לא יוכלו לשכב על פגז": היו גם בני נוער שחששו מהשפעת הביטלס

לחצו כאן לקריאת כתבתו של עופר אדרת (הארץ) על המאמר שפרסם פרופ' עודד היילברונר בגיליון מס' 4 – "התקבלות הביטלס בקרב בני נוער בישראל הצעירה".